jalapeno_dip

Jalapeno dip

Sastojci

  • 600 g Aviko Grip ’n Dip
  • 1 mala ljutika
  • 1 režanj češnjaka
  • 75 g jalapeño kolutića (iz staklenke, ocijeđenih)
  • 2 žličice kapara
  • 5 grančica talijanskog peršina ravnog lista
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice soka limete
  • štapni mikser sa sjeckalicom
aviko_pomfrit_u_obliku_slova_u_jelo

Način pripreme

  1. Grubo nasjeckajte ljutiku i peršin.
  2. U sjeckalicu stavite kolutiće jalapeña, ljutiku, češnjak, kapare i peršin pa dodajte maslinovo ulje i sok limete.
  3. Miksajte do grube konzistencije. Po ukusu začinite solju i još soka limete pa dip prebacite u zdjelicu.
  4. Pripremite krumpiriće prema uputama na pakiranju te ih poslužite uz dip.

Savjet: Za blaži okus polovicu količine jalapeño papričica zamijenite zelenom paprikom.