
Jalapeno dip
Sastojci
- 600 g Aviko Grip ’n Dip
- 1 mala ljutika
- 1 režanj češnjaka
- 75 g jalapeño kolutića (iz staklenke, ocijeđenih)
- 2 žličice kapara
- 5 grančica talijanskog peršina ravnog lista
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice soka limete
- štapni mikser sa sjeckalicom
Proizvodi
Način pripreme
- Grubo nasjeckajte ljutiku i peršin.
- U sjeckalicu stavite kolutiće jalapeña, ljutiku, češnjak, kapare i peršin pa dodajte maslinovo ulje i sok limete.
- Miksajte do grube konzistencije. Po ukusu začinite solju i još soka limete pa dip prebacite u zdjelicu.
- Pripremite krumpiriće prema uputama na pakiranju te ih poslužite uz dip.
Savjet: Za blaži okus polovicu količine jalapeño papričica zamijenite zelenom paprikom.