
Al pastor nadjeveni pomfrit s gljivama
Sastojci
Broj porcija: 1
- 150 g Aviko Super Crunch 9,5 mm skin on
- 200 g miješanih gljiva (npr. shitake, portobello)
- 3 koluta ananasa
Marinada
- 1 žličica Achiote paste
- 2 režnja češnjaka
- 1 crvena čili papričica
- sok 1 limete
- 1 žličica dimljene paprike
- 1 žličica kima u prahu
- 1 žličica origana
- 1 žličica soli
Šalša
- 1/2 glavice bijelog luka
- 50g cherry rajčica
- 2 crvene čili papričice
- malo soka limete
- 1/2 žličice soli
Umak od avokada
- 1 avokado
- malo soka limete
- prstohvat soli
Za posluživanje
- zrnati sir (ili biljna verzija za vegane)
- 1 crvena čili papričica
- šaka korijandra
- limeta izrezana na kriške

Način pripreme
- Za marinadu sve sastojke pomiješajte u pastu.
- Gljive grubo nasjeckajte i premažite marinadom pa ostavite da odstoje oko sat vremena.
- Za šalšu ispržite luk, rajčice i čili u suhoj tavi od lijevanog željeza, a zatim dodajte sol i limetu.
- Gljive pecite na vrlo vrućem grillu ili tavi pazeći da mjestimice pougljene.
- Pripremite Aviko Super Crunch 9,5 mm skin on krumpiriće prema uputama na pakiranju.
- Ananas ispecite na grill tavi.
- Za umak od avokada pomiješajte sve sastojke u glatku smjesu.
- Krumpiriće poslužite s umakom od avokada, šalšom, ananasom i gljivama, a zatim posipajte sirom, sjeckanim čilijem, korijandrom i kriškama limete.