al_pastor_nadjeveni_pomfrit_s_gljivama loaded fries Aviko ugostiteljstvo recepti

Al pastor nadjeveni pomfrit s gljivama

Sastojci

Broj porcija: 1

Marinada

  • 1 žličica Achiote paste
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 crvena čili papričica
  • sok 1 limete
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žličica kima u prahu
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica soli

Šalša

  • 1/2 glavice bijelog luka
  • 50g cherry rajčica
  • 2 crvene čili papričice
  • malo soka limete
  • 1/2 žličice soli

Umak od avokada

  • 1 avokado
  • malo soka limete
  • prstohvat soli

 Za posluživanje

  • zrnati sir (ili biljna verzija za vegane)
  • 1 crvena čili papričica
  • šaka korijandra
  • limeta izrezana na kriške
al_pastor_nadjeveni_pomfrit_s_gljivama loaded fries Aviko ugostiteljstvo recepti

Način pripreme

  1. Za marinadu sve sastojke pomiješajte u pastu.
  2. Gljive grubo nasjeckajte i premažite marinadom pa ostavite da odstoje oko sat vremena.
  3. Za šalšu ispržite luk, rajčice i čili u suhoj tavi od lijevanog željeza, a zatim dodajte sol i limetu.
  4. Gljive pecite na vrlo vrućem grillu ili tavi pazeći da mjestimice pougljene.
  5. Pripremite Aviko Super Crunch 9,5 mm skin on krumpiriće prema uputama na pakiranju.
  6. Ananas ispecite na grill tavi.
  7. Za umak od avokada pomiješajte sve sastojke u glatku smjesu.
  8. Krumpiriće poslužite s umakom od avokada, šalšom, ananasom i gljivama, a zatim posipajte sirom, sjeckanim čilijem, korijandrom i kriškama limete.
aviko_super_hrskavi_pomfrit_s_korom_debljine_9,5_mm_jelo