nadjeveni_pomfrit_s_janjecim_tagineom loaded fries Aviko ugostiteljstvo recepti

Nadjeveni pomfrit s janjećim tagineom

Sastojci

Broj porcija: 4

Janjeći tagine

  • 500 g janjetine narezane na kockice
  • 1 bijeli luk (nasjeckan)
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žlice mješavine začina Ras el Hanout
  • 1 žličica Harissa paste
  • 400 g sjeckanih rajčica
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 15 ml maslinovog ulja

Tahini dressing

  • 50 g tahinija
  • 10 ml vode
  • 10 ml maslinovog ulja
  • sok 1 limuna
  • 1/2 žličice soli
  • 1 režanj češnjak
  • šaka peršina

Za posluživanje

  • 20 g sjeckanih badema
  • 10 g sjemenki nara
  • šaka listova korijandra
nadjeveni_pomfrit_s_janjecim_tagineom loaded fries Aviko ugostiteljstvo recepti

Način pripreme

  1. Janjetinu začinite s polovinom mješavine začina Ras el Hanout, a zatim pržite u loncu dok blago ne porumeni.
  2. Izvadite janjetinu iz lonca, dodajte luk pa pirjajte dok ne omekša.
  3. Nasjeckajte češnjak, dodajte ga u lonac i zajedno s lukom pirjajte još minutu.
  4. Začinite ostatkom mješavine začina, miješajte oko pola minute pa dodajte sjeckanu rajčicu, harissa pastu i pileći temeljac.
  5. Vratite janjetinu u lonac i pirjajte na laganoj vatri oko 2 sata dok potpuno ne omekša.
  6. Pripremite Aviko Grip ‘n Dip Skin on krumpiriće prema uputama na pakiranju.
  7. Za pripremu dressinga pomiješajte sve sastojke u glatku smjesu.
  8. Krumpiriće poslužite u zdjeli, prelijte ih tagineom pa tahini dressingom i posipajte bademima, sjemenkama nara i sjeckanim korijandrom.
aviko_pomfrit_s_korom_u_obliku_slova_u_jelo