Nadjeveni pomfrit s janjećim tagineom
Sastojci
Broj porcija: 4
- 0,5 kg Aviko Grip 'n Dip Skin on
Janjeći tagine
- 500 g janjetine narezane na kockice
- 1 bijeli luk (nasjeckan)
- 4 režnja češnjaka
- 2 žlice mješavine začina Ras el Hanout
- 1 žličica Harissa paste
- 400 g sjeckanih rajčica
- 500 ml pilećeg temeljca
- 15 ml maslinovog ulja
Tahini dressing
- 50 g tahinija
- 10 ml vode
- 10 ml maslinovog ulja
- sok 1 limuna
- 1/2 žličice soli
- 1 režanj češnjak
- šaka peršina
Za posluživanje
- 20 g sjeckanih badema
- 10 g sjemenki nara
- šaka listova korijandra
Način pripreme
- Janjetinu začinite s polovinom mješavine začina Ras el Hanout, a zatim pržite u loncu dok blago ne porumeni.
- Izvadite janjetinu iz lonca, dodajte luk pa pirjajte dok ne omekša.
- Nasjeckajte češnjak, dodajte ga u lonac i zajedno s lukom pirjajte još minutu.
- Začinite ostatkom mješavine začina, miješajte oko pola minute pa dodajte sjeckanu rajčicu, harissa pastu i pileći temeljac.
- Vratite janjetinu u lonac i pirjajte na laganoj vatri oko 2 sata dok potpuno ne omekša.
- Pripremite Aviko Grip ‘n Dip Skin on krumpiriće prema uputama na pakiranju.
- Za pripremu dressinga pomiješajte sve sastojke u glatku smjesu.
- Krumpiriće poslužite u zdjeli, prelijte ih tagineom pa tahini dressingom i posipajte bademima, sjemenkama nara i sjeckanim korijandrom.