babaganoush_dip

Babaganoush dip

Sastojci

  • 600 g Aviko Grip ’n Dip
  • 2 patliđana
  • 2 žlice paste od sezama
  • 1 limun
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica sjemenki sezama (po mogućnosti crnih)
  • papar i sol
aviko_pomfrit_u_obliku_slova_u_jelo

Način pripreme

  1. Patliđane prerežite po dužini pa izrežite meso na kriške.
  2. Poškropite maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 30 minuta.
  3. Pustite da se patliđan ohladi, prebacite ga u zdjelicu te meso izgnječite vilicom.
  4. Češnjak sitno nasjeckajte i dodajte ga u kašu od patliđana.
  5. Dodajte i pastu od sezama pa u dip iscijedite sok jednog limuna.
  6. Miješajte dok smjesa ne postane glatka te začinite solju i paprom.
  7. Poslužite u zdjelici i posipajte sjemenkama sezama.
  8. Krumpiriće pripremite prema uputama na pakiranju te ih poslužite uz dip.

Savjet: Za dašak svježine dodajte malo sitno sjeckane svježe mente.