
Babaganoush dip
Sastojci
- 600 g Aviko Grip ’n Dip
- 2 patliđana
- 2 žlice paste od sezama
- 1 limun
- 2 režnja češnjaka
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 žlica sjemenki sezama (po mogućnosti crnih)
- papar i sol
Proizvodi
Način pripreme
- Patliđane prerežite po dužini pa izrežite meso na kriške.
- Poškropite maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 30 minuta.
- Pustite da se patliđan ohladi, prebacite ga u zdjelicu te meso izgnječite vilicom.
- Češnjak sitno nasjeckajte i dodajte ga u kašu od patliđana.
- Dodajte i pastu od sezama pa u dip iscijedite sok jednog limuna.
- Miješajte dok smjesa ne postane glatka te začinite solju i paprom.
- Poslužite u zdjelici i posipajte sjemenkama sezama.
- Krumpiriće pripremite prema uputama na pakiranju te ih poslužite uz dip.
Savjet: Za dašak svježine dodajte malo sitno sjeckane svježe mente.