camembert_bites_salata_s_vinaigretteom_od_malina | Recepti s Aviko proizvodima za ugostiteljstvo

Camembert Bites salata s vinaigretteom od malina

Sastojci

Broj porcija: 2

Za salatu

  • 2 šalice rukole
  • 1 šalica matovilca
  • 1 šalica trobojnih cherry rajčica, prepolovljenih
  • ½ šalice jagoda, narezanih
  • ¼ šalice mariniranih kriški crvenog luka
  • ¼ šalice sušenih rajčica, nasjeckanih
  • svježe maline za ukrašavanje
  • vrtna kreša za ukrašavanje

Za vinaigrette od malina

  • ½ šalice coulisa od malina
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice octa (jabučnog ili bijelog vinskog)
  • 1 žličica Dijon senfa sa sjemenkama
  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu
  • par kapi balzamičnog octa s tartufima
camembert_bites_salata_s_vinaigretteom_od_malina | Recepti s Aviko proizvodima za ugostiteljstvo

Način pripreme

Pripremite Aviko Camembert Bites prema uputama na pakiranju.

Nakon prženja ocijedite ih na papirnatom ručniku.

Napravite vinaigrette od malina

U zdjeli umutite coulis od malina, med, ocat i senf dok se dobro ne sjedine pa postupno umiješajte maslinovo ulje da emulgira vinaigrette. Po ukusu začinite solju i crnim paprom.

Pripremite salatu

U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte rukolu, matovilac, cherry rajčice, jagode, crveni luk i sušene rajčice.

Začinite salatu

Salatu prelijte vinaigretteom od malina pa lagano promiješajte i po njoj rasporedite Aviko Camembert Bites.

Ukrasite i poslužite

Salatu ukrasite svježim malinama i vrtnom krešom pa pokapajte balzamičnim octom s tartufima za dodatni dašak luksuza. Salatu poslužite odmah, nudeći kombinaciju okusa i tekstura koje će zasigurno oduševiti vaše goste.

Savjet kuhara

Ovaj spoj kremastih Camembert Bitesa sa svježinom zelenila i pikantnom slatkoćom vinaigrettea od bobičastog voća prava je gozba za osjetila. Uključivanje balzamičnog octa s tartufima dodaje element dekadencije koji ovo jelo uzdiže do gurmanskog statusa.

aviko_camembert_grickalice_jelo