
Camembert Bites salata s vinaigretteom od malina
Sastojci
Broj porcija: 2
- 16 kom Aviko Camembert Bites
Za salatu
- 2 šalice rukole
- 1 šalica matovilca
- 1 šalica trobojnih cherry rajčica, prepolovljenih
- ½ šalice jagoda, narezanih
- ¼ šalice mariniranih kriški crvenog luka
- ¼ šalice sušenih rajčica, nasjeckanih
- svježe maline za ukrašavanje
- vrtna kreša za ukrašavanje
Za vinaigrette od malina
- ½ šalice coulisa od malina
- 2 žlice meda
- 2 žlice octa (jabučnog ili bijelog vinskog)
- 1 žličica Dijon senfa sa sjemenkama
- ¼ šalice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
- par kapi balzamičnog octa s tartufima

Način pripreme
Pripremite Aviko Camembert Bites prema uputama na pakiranju.
Nakon prženja ocijedite ih na papirnatom ručniku.
Napravite vinaigrette od malina
U zdjeli umutite coulis od malina, med, ocat i senf dok se dobro ne sjedine pa postupno umiješajte maslinovo ulje da emulgira vinaigrette. Po ukusu začinite solju i crnim paprom.
Pripremite salatu
U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte rukolu, matovilac, cherry rajčice, jagode, crveni luk i sušene rajčice.
Začinite salatu
Salatu prelijte vinaigretteom od malina pa lagano promiješajte i po njoj rasporedite Aviko Camembert Bites.
Ukrasite i poslužite
Salatu ukrasite svježim malinama i vrtnom krešom pa pokapajte balzamičnim octom s tartufima za dodatni dašak luksuza. Salatu poslužite odmah, nudeći kombinaciju okusa i tekstura koje će zasigurno oduševiti vaše goste.
Savjet kuhara
Ovaj spoj kremastih Camembert Bitesa sa svježinom zelenila i pikantnom slatkoćom vinaigrettea od bobičastog voća prava je gozba za osjetila. Uključivanje balzamičnog octa s tartufima dodaje element dekadencije koji ovo jelo uzdiže do gurmanskog statusa.