Mediteranska salata s mozzarellom i maslinama
Sastojci
Broj porcija: 2
- 4 kom Aviko Mozzarella Sticks
- 8 kom Aviko Cream Cheese Bites
- 1 šalica trobojnih cherry rajčica, prepolovljenih
- 1 mozzarella di Bufala, natrgana na komade veličine zalogaja
- ¼ šalice mariniranih kriški crvenog luka
- 2 žlice vašeg omiljenog umaka na bazi maslina
- ½ šalice zelenih maslina bez koštica, prepolovljenih
- 2 šalice rukole
- 1 šalica baby špinata
- 2 žlice maslinovog ulja
- kriške svježe rotkvice za ukrašavanje
- sol i svježe mljeveni papar po ukusu
Način pripreme
Pripremite Aviko Mozzarella Sticks i Aviko Cream Cheese Bites prema uputama na pakiranjima.
Nakon prženja ocijedite ih na papirnatom ručniku.
Marinirajte crveni luk
Crveni luk tanko narežite i marinirajte u mješavini octa, vode i prstohvata šećera najmanje 30 minuta, a zatim ocijedite.
Pripremite salatu
U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte rukolu i baby špinat kao podlogu pa dodajte prepolovljene trobojne cherry rajčice, natrganu mozzarellu di Bufala, marinirani crveni luk i zelene masline. Aviko Mozzarella Sticks narežite na komade pa zajedno s Aviko Cream Cheese Bites kuglicama rasporedite po salati.
Začinite salatu
Salatu prelijte maslinovim uljem i umakom od maslina, po ukusu začinite solju i svježe mljevenim paprom pa lagano promiješajte da se svi sastojci sjedine. Za hrskav završetak dodajte kriške svježe rotkvice. Salatu još jedno lagano promiješajte i odmah poslužite.
Savjet kuhara
Ova mediteranska salata simfonija je okusa i tekstura. S kremastim sirevima, hrskavim povrćem, slanim okusom Maslina i laganim aromatičnim preljevom savršena je kao samostalan obrok ili kao prilog koji izvrsno nadopunjuje razna glavna jela.