mediteranska_salata_s_mozzarellom_i_maslinama | Recepti s Aviko proizvodima za ugostiteljstvo

Mediteranska salata s mozzarellom i maslinama

Sastojci

Broj porcija: 2

  • 4 kom Aviko Mozzarella Sticks
  • 8 kom Aviko Cream Cheese Bites
  • 1 šalica trobojnih cherry rajčica, prepolovljenih
  • 1 mozzarella di Bufala, natrgana na komade veličine zalogaja
  • ¼ šalice mariniranih kriški crvenog luka
  • 2 žlice vašeg omiljenog umaka na bazi maslina
  • ½ šalice zelenih maslina bez koštica, prepolovljenih
  • 2 šalice rukole
  • 1 šalica baby špinata
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • kriške svježe rotkvice za ukrašavanje
  • sol i svježe mljeveni papar po ukusu
mediteranska_salata_s_mozzarellom_i_maslinama | Recepti s Aviko proizvodima za ugostiteljstvo

Način pripreme

Pripremite Aviko Mozzarella Sticks i Aviko Cream Cheese Bites prema uputama na pakiranjima.

Nakon prženja ocijedite ih na papirnatom ručniku.

Marinirajte crveni luk

Crveni luk tanko narežite i marinirajte u mješavini octa, vode i prstohvata šećera najmanje 30 minuta, a zatim ocijedite.

Pripremite salatu

U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte rukolu i baby špinat kao podlogu pa dodajte prepolovljene trobojne cherry rajčice, natrganu mozzarellu di Bufala, marinirani crveni luk i zelene masline. Aviko Mozzarella Sticks narežite na komade pa zajedno s Aviko Cream Cheese Bites kuglicama rasporedite po salati.

Začinite salatu

Salatu prelijte maslinovim uljem i umakom od maslina, po ukusu začinite solju i svježe mljevenim paprom pa lagano promiješajte da se svi sastojci sjedine. Za hrskav završetak dodajte kriške svježe rotkvice. Salatu još jedno lagano promiješajte i odmah poslužite.

Savjet kuhara

Ova mediteranska salata simfonija je okusa i tekstura. S kremastim sirevima, hrskavim povrćem, slanim okusom Maslina i laganim aromatičnim preljevom savršena je kao samostalan obrok ili kao prilog koji izvrsno nadopunjuje razna glavna jela.