Pikantna Cheesy nuggets plata s umakom od jogurta
Sastojci
Broj porcija: 4
- 6 kom Aviko Habanero Cheese Nuggets
- 6 kom Aviko Chili Cheddar Black Nuggets
- 6 kom Aviko Chili Cheddar Cheese Nuggets
- 1 šalica padrón papričica
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 šalica običnog jogurta
- 2 žlice kokosovog vrhnja
- 1 žlica svježe mente, sitno sjeckane
- korica i sok 1 limete
- sol i papar po ukusu
Način pripreme
Pripremite Aviko medaljone prema uputama na pakiranju.
Kad se medaljoni isprže, ostavite ih da se malo ohlade pa svaki nabodite na drveni štapić radi lakšeg posluživanja.
Ispecite padrón papričice
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje. Kad se ulje zagrije, dodajte padrón papričice pa ih pržite povremeno okrećući dok se izvana ne stvore mjehurići. Začinite solju.
Pripremite umak od jogurta
U zdjeli pomiješajte obični jogurt i kokosovo vrhnje. Umiješajte nasjeckanu mentu pa dodajte koricu i sok limete. Miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Začinite solju i paprom po ukusu.
Servirajte platu
Na velikom pladnju za posluživanje rasporedite medaljone od sira i pečene Padrón papričice. Zdjelicu s umakom od jogurta stavite u sredinu pladnja. Po želji ukrasite kriškama limete i dodatnim listićima mente. Potaknite goste da ražnjiće od medaljona s papričicama umoče u umak od jogurta.
Savjet kuhara
Ova plata temelji se na balansiranju između pikantnosti medaljona od sira s pečenim papričicama i svježine blagog umaka od jogurta. Menta i limeta pružaju dašak svježine koji nadopunjuje bogate okuse Aviko medaljona.