Ceviche s Aviko Habanero Cheese Nuggets medaljonima
Sastojci
Broj porcija: 4
- 20 kom Aviko Habanero Cheese Nuggets
- 500 g svježe hobotnice, kuhane i narezane na kockice (po želji možete zamijeniti brancinom)
- 200 g škampa, oguljenih i očišćenih
- 1/2 glavice crvenog luka, tanko narezanog
- 1 crvena čili papričica, tanko sjeckana
- 1 zelena čili papričica, tanko sjeckana
- ½ šalice svježeg korijandra, sjeckanog
- sok 4-5 limeta
- 2 maslinovog ulja
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 zrela rajčica, uklonjenih sjemenki i narezana na kockice
- ½ svježeg krastavca, uklonjenih sjemenki i narezan na kockice
- 1/2 paprike
- sol i papar po ukusu
Način pripreme
Marinirajte plodove mora
U velikoj zdjeli pomiješajte brancina ili hobotnicu narezanu na kockice i škampe. Dodajte sok od limete, pazeći da plodovi mora budu potpuno prekriveni. Kiselost limete će "skuhati" plodove mora. Poklopite i ostavite u hladnjaku oko 15-20 minuta. Kad je spremna, riba bi trebala izgledati neprozirno i blago čvrsto na dodir.
Pripremite povrće
Dok se plodovi mora mariniraju, u posebnoj zdjeli pomiješajte crveni luk, crveni i zeleni čili, rajčicu i krastavac. Začinite paprikom, solju i paprom.
Pripremite ceviche
Nakon što se plodovi mora mariniraju, ocijedite većinu soka limete te im dodajte mješavinu povrća. Sve prelijte maslinovim uljem i po potrebi prilagodite začine. Na kraju lagano umiješajte nasjeckani korijander.
Pripremite Aviko Habanero Cheese Nuggets prema uputama na pakiranju.
Poslužite jelo
Žlicom stavite ceviche u zdjelu za posluživanje ili ga podijelite na pojedinačne tanjure. Rasporedite habanero zalogajčiće oko cevichea. Poslužite odmah, ukrašeno dodatnim listovima korijandra i kriškama limete sa strane.
Savjet kuhara
Ovo je jelo prava gozba za osjetila. Kombinacija svježine cevichea i vatrene hrskavosti Habanero Cheese Nuggetsa savršena je kao predjelo za ljetni obrok ili svečano okupljanje.