tortilja_s_mozzarella_sticks_stapicima_i_kimchi_kupusom | Recepti s Aviko proizvodima za ugostiteljstvo

Tortilja s Mozzarella Sticks štapićima i kimchi kupusom

Sastojci

Broj porcija: 4

Za tortilju

  • 8 kom Aviko Mozzarella Sticks
  • 4 velike kukuruzne tortilje
  • 1 šalica gotovog kimchija, grubo sjeckanog
  • 1 žlica sjemenki bijelog sezama
  • 1 žlica sjemenki crnog
  • 1 velika mrkva, julienne rezana
  • 2 šalice trganog mesa (puretina, piletina ili svinjetina), kuhanog i začinjenog
  • svježi peršin, sjeckani
  • rotkvice, tanko narezane, za ukrašavanje

Za preljev od jogurta

  • 1 šalica običnog jogurta
  • 2 režnja češnjaka, protisnuta
  • sol i papar po ukusu
  • sok ½ limuna
tortilja_s_mozzarella_sticks_stapicima_i_kimchi_kupusom | Recepti s Aviko proizvodima za ugostiteljstvo

Način pripreme

Pripremite Aviko Mozzarella Sticks prema uputama na pakiranju.

Napravite preljev od jogurta

U zdjelici pomiješajte jogurt, protisnuti češnjak, limunov sok, sol i papar. Miješajte dok smjesa ne postane glatka pa ostavite sa strane.

Pripremite tortilje

Položite tortilju na čistu ravnu površinu. Stavite dva Mozzarella Sticks štapića u sredinu omota, dodajte izdašnu žlicu kimchija, meso i mrkvu pa prelijte preljevom od jogurta i posipajte sjemenkama bijelog i crnog sezama. Dodajte šaku svježeg peršina i kriške rotkvice.

Zamotajte i poslužite

Preklopite stranice tortilje preko nadjeva, a zatim čvrsto zarolajte omot odozdo prema gore. Po želji, tortilje možete lagano peći na vrućoj tavi 1-2 minute sa svake strane da se zagrije i malo prepeče izvana. Gotove tortilje dijagonalno prerežite na pola i poslužite odmah s dodatnim preljevom od jogurta sa strane.

Savjet kuhara

Ove tortilje savršen su spoj kremastih, pikantnih i slanih okusa s divnom hrskavošću povrća, dok im mješavina sjemenki sezama dodaje orašasti okus i dašak hrskavosti.

aviko_mozzarella_prutici_jelo