Tortilja s Mozzarella Sticks štapićima i kimchi kupusom
Sastojci
Broj porcija: 4
Za tortilju
- 8 kom Aviko Mozzarella Sticks
- 4 velike kukuruzne tortilje
- 1 šalica gotovog kimchija, grubo sjeckanog
- 1 žlica sjemenki bijelog sezama
- 1 žlica sjemenki crnog
- 1 velika mrkva, julienne rezana
- 2 šalice trganog mesa (puretina, piletina ili svinjetina), kuhanog i začinjenog
- svježi peršin, sjeckani
- rotkvice, tanko narezane, za ukrašavanje
Za preljev od jogurta
- 1 šalica običnog jogurta
- 2 režnja češnjaka, protisnuta
- sol i papar po ukusu
- sok ½ limuna
Način pripreme
Pripremite Aviko Mozzarella Sticks prema uputama na pakiranju.
Napravite preljev od jogurta
U zdjelici pomiješajte jogurt, protisnuti češnjak, limunov sok, sol i papar. Miješajte dok smjesa ne postane glatka pa ostavite sa strane.
Pripremite tortilje
Položite tortilju na čistu ravnu površinu. Stavite dva Mozzarella Sticks štapića u sredinu omota, dodajte izdašnu žlicu kimchija, meso i mrkvu pa prelijte preljevom od jogurta i posipajte sjemenkama bijelog i crnog sezama. Dodajte šaku svježeg peršina i kriške rotkvice.
Zamotajte i poslužite
Preklopite stranice tortilje preko nadjeva, a zatim čvrsto zarolajte omot odozdo prema gore. Po želji, tortilje možete lagano peći na vrućoj tavi 1-2 minute sa svake strane da se zagrije i malo prepeče izvana. Gotove tortilje dijagonalno prerežite na pola i poslužite odmah s dodatnim preljevom od jogurta sa strane.
Savjet kuhara
Ove tortilje savršen su spoj kremastih, pikantnih i slanih okusa s divnom hrskavošću povrća, dok im mješavina sjemenki sezama dodaje orašasti okus i dašak hrskavosti.