
Tart od špinata s Aviko Potato Rolls Gouda Cheese i Habanero Cheese Nuggets medaljonima
Sastojci
Broj porcija: 6
Za prhko tijesto
- 1 ¼ šalice višenamjenskog brašna
- ½ žličice soli
- ½ žličice šećera
- ½ šalice hladnog maslaca, narezanog na sitne komadiće
- 2-4 žlice ledene vode
Za nadjev
- 6 kom Aviko Potato Rolls Gouda Cheese
- 6 kom Aviko Habanero Cheese Nuggets
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 šalica cvjetova brokule, nasjeckanih
- 1 šalica špinata, blanširanog i ocijeđenog
- 3 veća jaja
- 1 šalica slatkog vrhnja s 48% m.m.
- ½ šalice mlijeka
- 1 šalica ribanog polutvrdog sira (npr. cheddar)
- sol i svježe mljeveni papar po ukusu

Način pripreme
Pripremite prhko tijesto
U sjeckalici pomiješajte brašno, sol i šećer. Dodajte maslac i miksajte dok smjesa ne počne nalikovati grubim mrvicama. Zatim postepeno dodajte ledenu vodu, miksajući dok se tijesto ne sjedini. Okrenite tijesto na radnu površinu, oblikujte disk, zamotajte u prianjajuću foliju pa hladite u hladnjaku najmanje 1 sat. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto tako da stane u kalup za tart promjera 22 cm s uklonjivim dnom. Utisnite tijesto u posudu, odrežite višak i hladite u hladnjaku oko 30 minuta.
Pripremite nadjev
U tavi na umjerenoj vatri zagrijte maslinovo ulje i pirjajte brokulu dok ne omekša. Ostavite da se ohladi. U posudi umutite jaja, vrhnje, mlijeko, sol i papar pa umiješajte blanširani špinat, pirjanu brokulu, prepolovljene Aviko Potato Rolls Gouda Cheese rolice, prepolovljene Aviko Habanero Cheese Nuggets medaljone i naribani sir.
Ispecite tart
Zagrijte pećnicu na 190°C. Ulijte nadjev u ohlađeno tijesto i zagladite lopaticom. Pecite 35-40 minuta ili dok se nadjev ne stegne i poprimi zlatno smeđu boju.
Ohladite i poslužite
Ostavite tart da se malo ohladi prije nego što ga izvadite iz kalupa. Poslužite toplo, po želji ukrašeno svježim listovima špinata.
Savjet kuhara
Ovaj tart spaja kremasto bogatstvo sira s vatrenim habanerom, a sve je uravnoteženo zemljanošću špinata i brokule. Domaće tijesto je nježna podloga koja ovo jelo čini potpunim gastronomskim užitkom.