tart_od_spinata_s_aviko_potato_rolls_gouda_cheese_i_habanero_cheese_nuggets_medaljonima | Recepti s Aviko proizvodima za ugostiteljstvo

Tart od špinata s Aviko Potato Rolls Gouda Cheese i Habanero Cheese Nuggets medaljonima

Sastojci

Broj porcija: 6

Za prhko tijesto

  • 1 ¼ šalice višenamjenskog brašna
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice šećera
  • ½ šalice hladnog maslaca, narezanog na sitne komadiće
  • 2-4 žlice ledene vode

Za nadjev

  • 6 kom Aviko Potato Rolls Gouda Cheese
  • 6 kom Aviko Habanero Cheese Nuggets
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 šalica cvjetova brokule, nasjeckanih
  • 1 šalica špinata, blanširanog i ocijeđenog
  • 3 veća jaja
  • 1 šalica slatkog vrhnja s 48% m.m.
  • ½ šalice mlijeka
  • 1 šalica ribanog polutvrdog sira (npr. cheddar)
  • sol i svježe mljeveni papar po ukusu
tart_od_spinata_s_aviko_potato_rolls_gouda_cheese_i_habanero_cheese_nuggets_medaljonima | Recepti s Aviko proizvodima za ugostiteljstvo

Način pripreme

Pripremite prhko tijesto

U sjeckalici pomiješajte brašno, sol i šećer. Dodajte maslac i miksajte dok smjesa ne počne nalikovati grubim mrvicama. Zatim postepeno dodajte ledenu vodu, miksajući dok se tijesto ne sjedini. Okrenite tijesto na radnu površinu, oblikujte disk, zamotajte u prianjajuću foliju pa hladite u hladnjaku najmanje 1 sat. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto tako da stane u kalup za tart promjera 22 cm s uklonjivim dnom. Utisnite tijesto u posudu, odrežite višak i hladite u hladnjaku oko 30 minuta.

Pripremite nadjev

U tavi na umjerenoj vatri zagrijte maslinovo ulje i pirjajte brokulu dok ne omekša. Ostavite da se ohladi. U posudi umutite jaja, vrhnje, mlijeko, sol i papar pa umiješajte blanširani špinat, pirjanu brokulu, prepolovljene Aviko Potato Rolls Gouda Cheese rolice, prepolovljene Aviko Habanero Cheese Nuggets medaljone i naribani sir.

Ispecite tart

Zagrijte pećnicu na 190°C. Ulijte nadjev u ohlađeno tijesto i zagladite lopaticom. Pecite 35-40 minuta ili dok se nadjev ne stegne i poprimi zlatno smeđu boju.

Ohladite i poslužite

Ostavite tart da se malo ohladi prije nego što ga izvadite iz kalupa. Poslužite toplo, po želji ukrašeno svježim listovima špinata.

Savjet kuhara

Ovaj tart spaja kremasto bogatstvo sira s vatrenim habanerom, a sve je uravnoteženo zemljanošću špinata i brokule. Domaće tijesto je nježna podloga koja ovo jelo čini potpunim gastronomskim užitkom.