pomfrit_nadjeven_biftekom_i_bearnaise_umakom_s_tartufom loaded fries Aviko ugostiteljstvo recepti

Pomfrit nadjeven biftekom i Béarnaise umakom s tartufom

Sastojci

Broj porcija: 1

Béarnaise s tartufom

  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 50 ml bijelog vinskog octa
  • 1 ljutika
  • 15 g listova estragona
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice vode
  • prstohvat soli
  • 3 žlice maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 1 žličica mljevenog crnog tartufa

Za posluživanje

  • nasjeckani vlasac

10 g strugotina crnog tartufa

pomfrit_nadjeven_biftekom_i_bearnaise_umakom_s_tartufom loaded fries Aviko ugostiteljstvo recepti

Način pripreme

  1. U tavu ulijte vino i ocat, dodajte ljutiku i polovicu lišća estragona pa pirjajte 5-10 minuta dok se ne reducira do otprilike trećine. 
  2. Odvojite tekućinu od ostalih sastojaka i pustite da se ohladi. U međuvremenu otopite maslac.
  3. Izmutite žumanjke s octenom tekućinom. Kad se potpuno sjedine, polako dodajte otopljeni maslac dok ne dobijete glatki umak.
  4. Umak dovršite ostatkom estragona i mljevenim crnim tartufom.
  5. Začinite odrezak i pržite ga u tavi dok ne bude srednje pečen (ili po želji).
  6. Pripremite Aviko Super Crunch Pure & Rustic krumpiriće prema uputama na pakiranju.
  7. Odrezak poslužite preko krumpirića pa sve prelijte umakom i posipajte vlascem i strugotinama crnog tartufa.
aviko_super_hrskavi_domaci_izgled_pomfrita_s_korom_jelo