Pomfrit nadjeven biftekom i Béarnaise umakom s tartufom
Sastojci
Broj porcija: 1
- 150 g Aviko Super Crunch Pure & Rustic
- 150 g ramsteka, bavettea ili bifteka
Béarnaise s tartufom
- 50 ml suhog bijelog vina
- 50 ml bijelog vinskog octa
- 1 ljutika
- 15 g listova estragona
- 2 žumanjka
- 3 žlice vode
- prstohvat soli
- 3 žlice maslaca (na sobnoj temperaturi)
- 1 žličica mljevenog crnog tartufa
Za posluživanje
- nasjeckani vlasac
10 g strugotina crnog tartufa
Način pripreme
- U tavu ulijte vino i ocat, dodajte ljutiku i polovicu lišća estragona pa pirjajte 5-10 minuta dok se ne reducira do otprilike trećine.
- Odvojite tekućinu od ostalih sastojaka i pustite da se ohladi. U međuvremenu otopite maslac.
- Izmutite žumanjke s octenom tekućinom. Kad se potpuno sjedine, polako dodajte otopljeni maslac dok ne dobijete glatki umak.
- Umak dovršite ostatkom estragona i mljevenim crnim tartufom.
- Začinite odrezak i pržite ga u tavi dok ne bude srednje pečen (ili po želji).
- Pripremite Aviko Super Crunch Pure & Rustic krumpiriće prema uputama na pakiranju.
- Odrezak poslužite preko krumpirića pa sve prelijte umakom i posipajte vlascem i strugotinama crnog tartufa.