
Loaded Falafel Bites s paprikom na žaru i pestom
Sastojci
- 9 kom Aviko Falafel zalogajčići
- 100 g paprike
- 40 g tofua
- 30 g rimske salate
- 10 g peršina
- 10 g jantarnog sira
- 15 g indijskih orašćića, prepečenih u tavi ili pećnici
- 10 g senfa s medom
- 10 g soka limete
- 20 g cvjetnog meda
- 20 ml maslinovog ulja
- 10 ml tamnog soja sosa
- sol i papar
Proizvodi
Način pripreme
- Pripremite Falafel Bites prema uputama na pakiranju.
- Papriku izrežite na 4 dijela, uklonite sjemenke, natrljajte maslinovim uljem, začinite solju i paprom te pecite u tavi.
- Peršin (bez stabljika) i češnjak stavite u blender, dodajte maslinovo ulje i miksajte 2 minute. Dodajte indijske oraščiće pa miksajte još 1 minutu. Na kraju dodajte fino ribani jantarni sir te sve začinite solju i paprom.
- Tofu narežite na krupnije kockice pa ga pržite na suhoj tavi dok ne porumeni.
- Pomiješajte senf, med, soja sos i sok limete te sve začinite solju i paprom. Marinirajte tofu u toj smjesi najmanje 30 minuta.
- Listove zelene salate ispecite na žaru te začinite solju i paprom.
- Listove salate rasporedite na tanjur, dodajte pečenu papriku s falafelom i na kraju tofu. Prelijte pestom i dekorirajte po želji.