
Loaded Mozzarella Bites i Habanero Cheese Nuggets s trganom puretinom
Sastojci
- 2 kom Aviko Mozzarella loptice
- 2 kom Aviko Habanero Cheese Nuggets
- 100 g purećih prsa
- 80 g grčkog jogurta
- 80 g pasirane rajčice
- 60 g bijelog luka
- 60 g poriluka
- 20 g meda
- 10 g nara
- 50 ml maslinovog ulja
- 5 ml bijelog ili crvenog vinskog octa
- 5 ml teriyaki umaka
- menta
- kim
- origano
- dimljena ljuta paprika
- sol i papar
Proizvodi
Način pripreme
- Pripremite Mozzarella Bites i Habanero Cheese Nuggets prema uputama na pakiranju.
- Puretinu narežite na manje komade, dodajte luk narezan na kockice, češnjak i poriluk pa začinite solju, paprom, kimom, origanom, dimljenom paprikom, maslinovim uljem i vinskim octom. Sve pomiješajte i pecite u vatrostalnoj posudi s poklopcem 2.5 sata na 180°C. Kad je gotovo, meso natrgajte pomoću dvije vilice i dodajte mu pasiranu rajčicu i teriyaki umak.
- Nasjeckajte mentu, pomiješajte je s jogurtom i medom te začinite limunovim sokom, solju i paprom.
- Na tanjur rasporedite jogurt, trganu puretinu, Mozarella Bites i Habanero Cheese Nuggets. Dekorirajte svježom mentom i sjemenkama nara.