loaded_onion_rings_s_bakalarom_i_umakom_od_sira

Loaded Onion Rings s bakalarom i umakom od sira

Sastojci

  • 4 kom Aviko Onion Rings
  • 100 g fileta bakalara bez kože
  • 30 g cheddar sira
  • 20 g paprike
  • 10 g maslaca
  • 10 g vlasca
  • 5 g pšeničnog brašna
  • 80 ml punomasnog mlijeka
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 1 g kurkume
  • 1 g muškatnog oraščića
  • 1 g dimljene slatke paprike
  • ružmarin
  • režanj češnjaka
  • sol i papar
aviko_pohani_kolutici_luka_jelo

Način pripreme

  1. Kolutiće luka pripremite prema uputama na pakiranju.
  2. File bakalara natrljajte maslinovim uljem, začinite solju i paprom pa pržite na maslacu do zlatno žute boje.
  3. Na tanjur rasporedite kolutiće luka, dodajte bakalar i prelijte umakom od sira. Sve posipajte ostatkom vlasca.

Umak od sira

  1. Rastopite maslac, dodajte brašno i pržite 1 i pol minutu.
  2. Ulijte hladno mlijeko i kurkumu pa sve lagano zagrijavajte, ali pazite da ne zavrije.
  3. Na kraju dodajte ribani sir te začinite muškatnim oraščićem i dimljenom paprikom. Kuhajte dok se sir ne rastopi.
  4. Ubacite sitno narezanu papriku i malo vlasca.