nadjeveni_pomfrit_od_batata_s_umakom_od_rajcice_limete_i_kardamoma | Recepti s Aviko proizvodima za ugostiteljstvo

Nadjeveni pomfrit od batata s umakom od rajčice, limete i kardamoma

Sastojci

Broj porcija: 4

Za krumpiriće

  • 500 g Aviko Sweet Potato Fries 
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica mljevenog kima
  • ½ žličice mljevenog kardamoma
  • ½ žličice crnog papra, svježe mljevenog
  • ½ žličice soli, ili po ukusu
  • 1 žlica javorovog sirupa

Za umak

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka, protisnuta
  • 1 zelena čili papričica, sitno sjeckana
  • 1 ljutika, sitno sjeckana
  • 4 datterino rajčice, narezane na kockice
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 1 žličica šećera
  • ½ žličice mljevenog kardamoma
  • ½ žličice mljevenog kima
  • Sok i korica 1 limete
  • 1 žličica svježeg kopra, nasjeckanog
nadjeveni_pomfrit_od_batata_s_umakom_od_rajcice_limete_i_kardamoma | Recepti s Aviko proizvodima za ugostiteljstvo

Način pripreme

Pripremite Aviko Sweet Potato Fries krumpiriće prema uputama na pakiranju.

Odmah nakon prženja pomfrit od batata u zdjeli pomiješajte s maslinovim uljem, kimom, kardamomom, crnim paprom i solju. Na kraju prelijte javorovim sirupom pa miješajte dok krumpirići nisu potpuno premazani.

Napravite umak od rajčice, limete i kardamoma

U loncu zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj vatri. Pirjajte češnjak, zeleni čili i ljutiku dok ne omekšaju i zamirišu. Dodajte datterino rajčice narezane na kockice i koncentrat rajčice pa kuhajte nekoliko minuta. Dodajte šećer, kardamom i kim. Kuhajte dok se rajčice ne raspadnu i umak se ne zgusne. Umak završite sokom i koricom limete te svježim koprom. Po ukusu začinite solju i paprom.

Poslužite jelo

Umak od rajčice, limete i kardamoma poslužite preko vrućeg pomfrita od batata, ili sa strane za umakanje. Po želji možete dodati i chimichurri umak.

Savjet kuhara

Slatkoća javorovog sirupa nadopunit će začine i dodati krumpirićima divnu notu karameliziranosti.

aviko_pomfrit_od_batata_jelo