Nadjeveni pomfrit od batata s umakom od rajčice, limete i kardamoma
Sastojci
Broj porcija: 4
Za krumpiriće
- 500 g Aviko Sweet Potato Fries
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica mljevenog kima
- ½ žličice mljevenog kardamoma
- ½ žličice crnog papra, svježe mljevenog
- ½ žličice soli, ili po ukusu
- 1 žlica javorovog sirupa
Za umak
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka, protisnuta
- 1 zelena čili papričica, sitno sjeckana
- 1 ljutika, sitno sjeckana
- 4 datterino rajčice, narezane na kockice
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 1 žličica šećera
- ½ žličice mljevenog kardamoma
- ½ žličice mljevenog kima
- Sok i korica 1 limete
- 1 žličica svježeg kopra, nasjeckanog
Način pripreme
Pripremite Aviko Sweet Potato Fries krumpiriće prema uputama na pakiranju.
Odmah nakon prženja pomfrit od batata u zdjeli pomiješajte s maslinovim uljem, kimom, kardamomom, crnim paprom i solju. Na kraju prelijte javorovim sirupom pa miješajte dok krumpirići nisu potpuno premazani.
Napravite umak od rajčice, limete i kardamoma
U loncu zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj vatri. Pirjajte češnjak, zeleni čili i ljutiku dok ne omekšaju i zamirišu. Dodajte datterino rajčice narezane na kockice i koncentrat rajčice pa kuhajte nekoliko minuta. Dodajte šećer, kardamom i kim. Kuhajte dok se rajčice ne raspadnu i umak se ne zgusne. Umak završite sokom i koricom limete te svježim koprom. Po ukusu začinite solju i paprom.
Poslužite jelo
Umak od rajčice, limete i kardamoma poslužite preko vrućeg pomfrita od batata, ili sa strane za umakanje. Po želji možete dodati i chimichurri umak.
Savjet kuhara
Slatkoća javorovog sirupa nadopunit će začine i dodati krumpirićima divnu notu karameliziranosti.