
Dip od milijun dolara
Sastojci
- 600 g Aviko Grip ’n Dip
- 2 žlice badema u štapićima
- 75 g trakica slanine
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 mladi luk
- 1 žlica crème fraîchea
- 3 žlice majoneze
- 50 g ribanog cheddar sira
Proizvodi
Način pripreme
- U tavi zagrijte ½ žlice maslinovog ulja i na njemu 3 minute pržite bademe dok ne porumene i postanu hrskavi pa ih stavite na tanjur.
- U tavi zagrijte preostalih ½ žlice maslinovog ulja i 4-5 minuta pržite trakice slanine dok ne postanu hrskave.
- Ostavite ih da se ocijede i ohlade na kuhinjskom papiru.
- Mladi luk narežite na sitne kolutiće.
- Umiješajte crème fraîche u majonezu, dodajte sir, slaninu, bademe i mladi luk pa sve lagano promiješajte.
- Začinite solju i paprom pa dip prebacite u zdjelicu.
- Krumpiriće pripremite prema uputama na pakiranju te ih poslužite uz dip.