
Gurmanski smørrebrød s curry remuladom i Aviko Gouda Cheese Rings
Sastojci
Broj porcija: 1
- 3 kom Aviko Gouda Cheese Rings
- 1 goveđa pljeskavica (150 g)
- 1 šnita zanatskog kruha, prepečena
- 1 žlica kapara
- 1 žličica curryja u prahu
- 1 žlica maslinovog ulja
- svježi peršin, nasjeckan za ukrašavanje
- sol i papar po ukusu
- svježi kopar, nasjeckan za ukrašavanje
- 1 žličica estragona, nasjeckanog (po izboru)
Za marinirane krastavce
- 1 dio šećera
- 2 dijela octa
- 3 dijela vode
- 1 svježi krastavac, narezan
Za curry remuladu
- 2 žlice majoneze
- 1 žličice curry paste ili curryja u prahu
- 1 žlica sitno sjeckane ljutike
- 1 žličica nasjeckanog peršina
- 1 žlica limunovog soka
- sol i papar po ukusu

Način pripreme
Pripremite Aviko Gouda Cheese Rings prema uputama na pakiranju.
Nakon prženja ocijedite ih na papirnatom ručniku.
Pripremite marinirane krastavce
Pomiješajte šećer, ocat i vodu u zdjeli kako biste stvorili marinadu 1-2-3. Dodajte kriške krastavca i ostavite da se marinira najmanje 30 minuta.
Napravite curry remuladu
U zdjeli pomiješajte majonezu, curry pastu, nasjeckanu ljutiku, peršin i limunov sok. Začinite solju i paprom. Ostavite sa strane.
Ispecite goveđu pljeskavicu
Goveđu pljeskavicu začinite solju i paprom pa pospite curryjem u prahu. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pecite goveđu pljeskavicu do željene pečenosti.
Prepecite kruh
Kruh premažite maslinovim uljem i tostirajte dok ne porumeni i postane hrskav.
Servirajte smørrebrød
Na prepečeni kruh rasporedite izdašan sloj curry remulade. Preko remulade stavite pečenu goveđu pljeskavicu preko koje rasporedite marinirane kriške krastavca. Kiške krastavca posipajte kaparima i nasjeckanim estragonom. Okrunite svoj smørrebrød Aviko kolutićima od gouda sira. Sve ukrasite nasjeckanim peršinom i koprom. Poslužite odmah i uživajte u svom gurmanskom smørrebrødu inspiriranom Danskom!
Savjet kuhara
Kombinacija bogate curry remulade, slane govedine i ukusnih mariniranih krastavaca s dodatkom hrskavih kolutića od goude, stvara simfoniju okusa koja ovo klasično dansko jelo podiže na novu razinu.