gurmanski_smorrebrod_s_curry_remuladom_i_aviko_gouda_cheese_rings | Recepti s Aviko proizvodima za ugostiteljstvo

Gurmanski smørrebrød s curry remuladom i Aviko Gouda Cheese Rings

Sastojci

Broj porcija: 1

  • 3 kom Aviko Gouda Cheese Rings
  • 1 goveđa pljeskavica (150 g)
  • 1 šnita zanatskog kruha, prepečena
  • 1 žlica kapara
  • 1 žličica curryja u prahu
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • svježi peršin, nasjeckan za ukrašavanje
  • sol i papar po ukusu
  • svježi kopar, nasjeckan za ukrašavanje
  • 1 žličica estragona, nasjeckanog (po izboru)

Za marinirane krastavce

  • 1 dio šećera
  • 2 dijela octa
  • 3 dijela vode
  • 1 svježi krastavac, narezan

Za curry remuladu

  • 2 žlice majoneze
  • 1 žličice curry paste ili curryja u prahu
  • 1 žlica sitno sjeckane ljutike
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica limunovog soka
  • sol i papar po ukusu
gurmanski_smorrebrod_s_curry_remuladom_i_aviko_gouda_cheese_rings | Recepti s Aviko proizvodima za ugostiteljstvo

Način pripreme

Pripremite Aviko Gouda Cheese Rings prema uputama na pakiranju.

Nakon prženja ocijedite ih na papirnatom ručniku.

Pripremite marinirane krastavce

Pomiješajte šećer, ocat i vodu u zdjeli kako biste stvorili marinadu 1-2-3. Dodajte kriške krastavca i ostavite da se marinira najmanje 30 minuta.

Napravite curry remuladu

U zdjeli pomiješajte majonezu, curry pastu, nasjeckanu ljutiku, peršin i limunov sok. Začinite solju i paprom. Ostavite sa strane.

Ispecite goveđu pljeskavicu

Goveđu pljeskavicu začinite solju i paprom pa pospite curryjem u prahu. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i pecite goveđu pljeskavicu do željene pečenosti.

Prepecite kruh

Kruh premažite maslinovim uljem i tostirajte dok ne porumeni i postane hrskav.

Servirajte smørrebrød

Na prepečeni kruh rasporedite izdašan sloj curry remulade. Preko remulade stavite pečenu goveđu pljeskavicu preko koje rasporedite marinirane kriške krastavca. Kiške krastavca posipajte kaparima i nasjeckanim estragonom. Okrunite svoj smørrebrød Aviko kolutićima od gouda sira. Sve ukrasite nasjeckanim peršinom i koprom. Poslužite odmah i uživajte u svom gurmanskom smørrebrødu inspiriranom Danskom!

Savjet kuhara

Kombinacija bogate curry remulade, slane govedine i ukusnih mariniranih krastavaca s dodatkom hrskavih kolutića od goude, stvara simfoniju okusa koja ovo klasično dansko jelo podiže na novu razinu.

aviko_kolutici_sira_gauda_jelo