
Loaded Chili Cheddar Cheese Nuggets s chili con carne i šalšom od svježeg krastavca
Sastojci
- 5 kom Aviko Chili Cheddar Cheese Nuggets
- 100 g mljevene govedine
- 60 g zelene paprike
- 60 g kuhanog crvenog graha
- 60 g svježe ili konzervirane rajčice
- 30 g tamne čokolade
- 30 g bijelog luka
- 30 g kiselog vrhnja (18% m.m.)
- 50 g svježeg krastavca
- 5 g čili papričice
- 60 ml maslinovog ulja
- 20 ml bijelog vinskog octa
- 2 g češnjaka
- 3 g mljevenog kima
- 3 g sušenog origana
- 3 g sušenog čilija
- šećer
- sol, crni papar i crvena paprika
Proizvodi
Način pripreme
- Pripremite Chili Cheddar Cheese Nuggets prema uputama na pakiranju.
- Na maslinovom ulju miješajući 1 minutu pirjajte luk, češnjak, čili, kim i origano. Postepeno dodajte meso pa pirjajte dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte oguljene sjeckane rajčice te začinite solju, paprom i šećerom. Poklopljeno pirjajte 20 minuta. Dodajte papriku narezanu na kockice i kuhajte narednih 10 minuta. Na kraju dodajte grah i naribanu čokoladu. Kuhajte 3 minute. Ukoliko je chili con carne pregust, ulijte malo vode.
- Izvadite sjemenke iz krastavca i čili papričice pa ih narežite na kockice, začinite bijelim vinskim octom, šećerom, solju i paprom te crvenom paprikom.
- Chili con carne poslužite u dubokom tanjuru sa šalšom, kiselim vrhnjem i Chili Cheddar Cheese Nuggetsima.