loaded_mozzarella_sticks_s_parma_sunkom_i_caponatom

Loaded Mozzarella Sticks s Parma šunkom i caponatom

Sastojci

  • 6 kom Aviko Mozzarella prutići
  • 80 g patlidžana
  • 50 g paprike
  • 50 g rajčice (svježe ili konzervirane)
  • 50 g celera
  • 50 g Parma šunke
  • 20 g bijelog luka
  • 20 g bijelog dijela poriluka
  • 10 g svježeg bosiljka
  • 10 g crnih maslina
  • 10 g sušenih brusnica
  • 5 g kapara
  • 5 g češnjaka
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 2 ml bijelog vinskog octa
  • šećer
  • sol i papar
aviko_mozzarella_prutici_jelo

Način pripreme

  1. Mozzarella Stickse pripremite prema uputama na pakiranju, a zatim ih zajedno s bosiljkom umotajte u kriške Parma šunke.
  2. Patlidžan narežite na krupnije kockice, posipajte solju i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon toga, osušite ga papirnatim ručnikom i prepržite na maslinovom ulju. U posebnoj tavi ispržite luk narezan na kockice, papriku i celer. Dodajte oguljenu sjeckanu rajčicu i pirjajte 15 minuta. Na kraju dodajte prethodno prženi patlidžan, brusnice, masline, kapare, šećer i bijeli vinski ocat te sve začinite solju i paprom.
  3. Poriluk narežite na tanke prutiće koje zatim pržite u dubokom ulju dok ne porumene. Ocijedite višak ulja na papirnatom ručniku.
  4. Štapiće mozzarelle poslužite na tanjuru s caponatom i hrskavim porilukom.