
Loaded Mozzarella Sticks s Parma šunkom i caponatom
Sastojci
- 6 kom Aviko Mozzarella prutići
- 80 g patlidžana
- 50 g paprike
- 50 g rajčice (svježe ili konzervirane)
- 50 g celera
- 50 g Parma šunke
- 20 g bijelog luka
- 20 g bijelog dijela poriluka
- 10 g svježeg bosiljka
- 10 g crnih maslina
- 10 g sušenih brusnica
- 5 g kapara
- 5 g češnjaka
- 15 ml maslinovog ulja
- 2 ml bijelog vinskog octa
- šećer
- sol i papar
Proizvodi
Način pripreme
- Mozzarella Stickse pripremite prema uputama na pakiranju, a zatim ih zajedno s bosiljkom umotajte u kriške Parma šunke.
- Patlidžan narežite na krupnije kockice, posipajte solju i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon toga, osušite ga papirnatim ručnikom i prepržite na maslinovom ulju. U posebnoj tavi ispržite luk narezan na kockice, papriku i celer. Dodajte oguljenu sjeckanu rajčicu i pirjajte 15 minuta. Na kraju dodajte prethodno prženi patlidžan, brusnice, masline, kapare, šećer i bijeli vinski ocat te sve začinite solju i paprom.
- Poriluk narežite na tanke prutiće koje zatim pržite u dubokom ulju dok ne porumene. Ocijedite višak ulja na papirnatom ručniku.
- Štapiće mozzarelle poslužite na tanjuru s caponatom i hrskavim porilukom.