
Rösti Bites s masala začinima i umakom od tamarinda
Sastojci
Broj porcija: 4
- 48 kom Aviko Rösti Bites
- 1 žličica chaat masala začina
- ½ žličica mljevene kurkume
- sol po ukusu
Za umak od tamarinda
- ¼ šalice paste od tamarinda
- ¼ šalice kipuće vode
- 2 žlice šećera, ili po ukusu
- ½ žlice mljevenog kima
- sol po ukusu
Za preljev od jogurta
- 1 šalica grčkog jogurta
- sok ½ limete
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol po ukusu
Za ukrašavanje
- 1 mala glavica crvenog luka, tanko sjeckana
- 1 zeleni čili, narezan
- 1 žlica sjemenki korijandra, lagano zdrobljenih
- 1 žlica sjemenki nigelle (sjemenke crnog luka)
- svježi korijander, sjeckani

Način pripreme
Pripremite umak od tamarinda
Otopite pastu od tamarinda u kipućoj vodi pa procijedite kroz sito kako biste uklonili sve krute tvari. U tekućinu od tamarinda dodajte šećer, mljeveni kim i sol. Začine i slatkoću prilagodite ukusu.
Napravite preljev od jogurta
U zdjelicu dodajte grčki jogurt, sok limete, maslinovo ulje i prstohvat soli pa miješajte dok preljev ne poprimi glatku i kremastu konzistenciju.
Pripremite Aviko Rösti Bites prema uputama na pakiranju.
Nakon prženja ocijedite ih od viška ulja na papirnatom ručniku pa još vruće posipajte chaat masalom, mljevenom kurkumom i prstohvatom soli.
Servirajte jelo
Dno pladnja za posluživanje premažite preljevom od grčkog jogurta pa po njemu rasporedite začinjene Rösti Bites zalogajčiće, obilno ih prelijte umakom od tamarinda i posipajte narezanim crvenim lukom, zelenim čilijem, zdrobljenim sjemenkama korijandra, sjemenkama nigelle i svježim korijandrom. Aviko Rösti Bites poslužite odmah, uz dodatni umak od tamarinda i preljev od jogurta sa strane.
Savjet kuhara
Kombinacija pikantnog umaka od tamarinda i toplih masala začina divan je kontrast hladnom jogurtu i hrskavim Rösti Bites zalogajčićima. Ovo jelo savršeno je kao predjelo ili kao međuobrok.